ISSP 2017, Tiencsin, Kína

A címlapfotó forrása: http://www.issp2017.org.cn/

Október 16. és 19. között Alexandra és Andrea részt vettek az idén tizenegyedik alkalommal megrendezésre került International Seminar on Speech Production ISSP 2017 konferencián Tiencsinben, Kínában.

  

A konferencián három előadással szerepeltek. Egy poszterelőadásban bemutatták vizsgálatunkat, amely a szókezdő helyzetben tapasztalható irreguláris zöngét elemezte a magánhangzó minőségének és a beszédtempónak mint facilitáló tényezőknek a függvényében.

  

Egy szóbeli előadáson Alexandra bemutatta Teklával és Takács Karolinával (ELTE) közös vizsgálatát, melyben a tizenéveseknél és a felnőtteknél megfigyelhető irreguláris zönge előfordulásait hasonlították össze.

 

A harmadik, poszteres prezentációban a TKA és a DAAD finanszírozásában létrejött, a Kölni egyetem munkatársaival, Reinhold Greisbach-hal, Michelle Meierrel, valamint Jankovics Juliannával (ELTE), Weidl Zsófiával (ELTE) és Mártonnal közös előadásukat mutatták be, melyben a szopránénekesek artikulációs stratégiáit vizsgálták elektromágneses artikulográfiával.